{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
289 visninger | Oprettet:

Glasfiber på gammel kutter {{forumTopicSubject}}

Jeg har lige et par spørgsmål vedr. glasfiber på træbåde.
vi overvejer at købe en ombygget kutter som for 15 år siden blev belagt med glasfiber. For 2 år siden var den oppe for at blive slebet og fik ny grund- og bund maling.
Det skal siges at vi ikke ønsker at sejle i båden, men primært bruge den som "sommmerhus" - dvs. bare lade den ligge i havnen og hænge lidt ud i den.
Jeg kan se i diverse grupper, at der er en generel holdning til at man ikke skal købe både med glasfiber. Båden passer dog rigtig godt til vores ønsker - men vi er selvfølgelig ikke interesseret i at få fat i en båd der rådner hurtigt.
Jeg har været nede at se den et par gange - og der hvor der er adgang til træværk virker det sundt. der er intet der tyder på fugt, og ingen fugt lugt/råd lugt. Jeg ved godt at det kan man jo ikke regne med.
Men er der nogen måde jeg kan checke det på? - og hvis man nu om 2 år opdager et lille hul i skroget, kan det så repareres?

Jeg håber at der er nogen der har lyst til at bruge 2 minutter på at guide.
ps. Jeg kan se at mange bare skriver at træbåde belagt med fiber rådner. Jeg ved dog ikke om det primært er en holdning - eller er der nogle der har konkrete erfaringer?

og mange tak på forhånd for svar smiley
har vedhæftet et billede...

vh Arne
Kommentarer på:  Glasfiber på gammel kutter
 • #1   2. feb Der er mange eksempler på fiberbelagte træbåde, hvor træet er råddent.
  Det kan skyldes flere ting, for det første, prøver nogle jo at redde en rådden træbåd ved at lægge fiber på. For det andet kan det skyldes at fiberen ikke er lagt korrekt på, og ikke har tykkelse nok, samt at fiberen skal have et tilpas tykt lag epoxy grunder under vandlinjen for at fiberen er vandtæt.

  Men er træet frisk, og glasfiberarbejdet lavet korrekt, kan det sagtens være en fin løsning. Jeg vil da mene sådan en fiskebåd, bør have et glasfiberlag på 8-10 mm tykkelse..


 • arne N
  arne N Tilmeldt:
  feb 2019

  Følger: 13 Emner: 1 Svar: 1
  #2   4. feb Hej jens.
  Mange tak for svaret. Som jeg ser det så er problemet dybest set, at hvis man ikke selv har lavet glasfiberarbejdet - så har man ingen chance for at vurdere om det er lavet godt. Og som udgangspunkt vil det være som at trække i lotteriet..... smiley
  Mange hilsner, Arne


 • #3   4. feb Så slemt er det nu nok heller ikke, men det ville være godt at få en med forstand på træbåde, med ud at kikke, så vil han kunne tjekke de kritiske steder, indefra er det jo træ, som gerne skulle være tørt og friskt

 • Steffen J
  Steffen J Tilmeldt:
  jan 2019

  Følger: 1 Svar: 1
  #4   25. feb Hej Arne
  Du skal have båden op af vandet og så banke på den alle steder.
  Hvis træet er friskt indvendigt og glasfiberen ikke har sluppet sin vedhæftning til træet er den OK.
  Du kan høre på lyden om vedhæftningen er i orden. En hård massiv lyd så er den i orden, og den lyd har den nok næsten over det hele. Finder du en hul- eller blød lyd så har du fundet en "uregelmæssighed" og hvor alvorligt det er! ja det kommer an på størrelsen af arealet og blødheden.
  Og iøvrigt er det altid en god ide at se en båd på land før man køber den.

  God fornøjelse - Mvh Steffen


Kommentér på:
Glasfiber på gammel kutter