{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
208 visninger | Oprettet:

Råd ønskes - Påhængs eller indenbordsmotor. {{forumTopicSubject}}

Hej.

Vi kigger på speedbåd i størrelsen 16 eller 17 fods.

Det er ikke lykkedes os endnu at få fat på en båd. Lige så snart der kommer en fin båd på nettet er den solgt inden man når at gribe telefonen.
Vi er pt gået efter dem med påhængsmotor da vi har læst at det er dem der er billigst at holde kørende.
Båden kommer til at ligge fast i vandet fra ca Maj til September.
Er der i grunden smartere med en indenbordsmotor når den nu kommer til at være i vandet så længe. Tænker på tyveri af motor og lign.


Kommentarer på:  Råd ønskes - Påhængs eller indenbordsmotor.
 • #1   10. sep Hmm. Man sætter vel nogle låsebolte i så den ikke umiddelbart kan stjæles smiley
  Foretrækker selv indenbords og tænker ikke at en FERSKVANDSKØLET indenbords er så meget dyrere at holde kørende.
  Men der er mindre støj og mere plads bag på båden.
  Men om der er ret mange af sådanne der sidder i en så lille båd tvivler jeg på.
  Det er jo mest udenbords i den størrelse båd.


 • Simon K
  Simon K Tilmeldt:
  aug 2020

  Følger: 12 Svar: 10
  #2   10. sep Der er fordele og ulemper ved begge dele. En udenbords er nemmere/billigere at servicere men også nemmere at stjæle. I den størrelse båd er langt de fleste udenbords og jeg ville umiddelbart ikke gå specifikt efter det ene eller andet - det væsentlige er at motoren har været serviceret og vedligeholdt korrekt så du får en motor der virker som den skal og med mange timer tilbage før der er større reparationer, og at båden du får dig passer til dine ønsker og behov. Motortypen er som sådan underordnet - om end at en indenbords ferskvandskølet overall er det "bedste."

  Tyveri af udenbordsmotor er som udgangspunkt dækket af kaskoforsikringen og ved større motorer (der er "permanent monteret" på båden) skal du ikke sikre den yderligere med kæde/lås for at forsikringen dækker. De kan dog stille krav om at der installeres GPS tracking i motoren, sådan en dims kan du erhverve dig for omkring 1000 kr.

  Hvis motoren køles af det vand du sejler i så skal du i princippet gennemskylle den med rent ferskvand efter hver tur. Hvis du sejler i fersk eller brakvand er det mindre væsentligt end hvis der er tale om saltvand og hvis båden ikke ligger mere end et par dage før du sejler igen så kan du godt undlade at skylle hver gang. At skylle motoren kræver en haveslange og tager nogle minutter.

  En udenbordsmotor løfter du generelt op når du er færdig med at bruge båden. Ved opbevaring på land skal den være i lodret position så alt vandet kan løbe af. Uanset hvad du ender med så brug den halve time det tager at læse manualen til motoren.

  Du kan overveje at tage et kig på det svenske marked, fx på blocket.se, så du får lidt flere muligheder at arbejde med. Den svenske krone er ikke meget værd i disse dage så det kan ofte godt betale sig.


Kommentér på:
Råd ønskes - Påhængs eller indenbordsmotor.

x